Search
Close this search box.

Η σουκραλόζη είναι μια χαμηλή σε θερμίδες γλυκαντική ουσία που παρασκευάζεται από τη ζάχαρη και είναι περίπου 600 φορές πιο γλυκιά από την κανονική κρυσταλλική ζάχαρη. Δημοφιλής γλυκαντική ύλη χωρίς θερμίδες.

Η σουκραλόζη είναι γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Η πλειονότητα της προσλαμβανόμενης σουκραλόζης δεν διασπάται από το σώμα, συνεπώς είναι μη θερμιδούχος. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι επίσης γνωστή με τον κωδικό τροφίμων Ε955.

Πλεονεκτήματα της Σουκραλόζης:

Μίγματα γλυκαντικών υλών που εμφανίζουν συνέργεια:

Διεθνώς κυκλοφορούν πάνω από 4.500 προϊόντα τροφίμων και ποτών, είτε με καθαρή σουκραλόζη, είτε ως μίγματα αυτής με ασπαρτάμη, ακεσουλφάμη-Κ ή σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή σύσταση σε φρουκτόζη. Η θερμοσταθερότητα της σουκραλόζης επιτρέπει τη χρήση της ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε τρόφιμα που θα υποστούν μαγείρεμα. Σε αναλογία 2 ζάχαρη/ 1 σουκραλόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές καθώς και στο τσάι.

Χονδρική πώληση καθαρής σουκραλόζης σε 25 κιλά σακιά.