Η σουκραλόζη είναι μια χαμηλή σε θερμίδες γλυκαντική ουσία που παρασκευάζεται από τη ζάχαρη και είναι περίπου 600 φορές πιο γλυκιά από την κανονική κρυσταλλική ζάχαρη. Δημοφιλής γλυκαντική ύλη χωρίς θερμίδες.
Η σουκραλόζη είναι γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Η πλειονότητα της προσλαμβανόμενης σουκραλόζης δεν διασπάται από το σώμα, συνεπώς είναι μη θερμιδούχος. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι επίσης γνωστή με τον κωδικό τροφίμων Ε955.
Πλεονεκτήματα της Σουκραλόζης:
- Προέρχεται από τη ζάχαρη
- Έχει γεύση ζάχαρης αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη
- Δεν αφήνει επίγευση.
- Έχει μεγάλη θερμική σταθερότητα και είναι ιδανική για μαγείρεμα και ψήσιμο, καθώς και ως γλυκαντικό μέσο για ποτά & επιδόρπια
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαβητικούς και γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης ή θηλάζουν.
- Δεν αλλοιώνει τη γεύση του καφέ.
Μίγματα γλυκαντικών υλών που εμφανίζουν συνέργεια:
- Σουκραλόζη + Σακχαρίνη
- Σουκραλόζη + Ακεσουλφάμη Κ
Διεθνώς κυκλοφορούν πάνω από 4.500 προϊόντα τροφίμων και ποτών, είτε με καθαρή σουκραλόζη, είτε ως μίγματα αυτής με ασπαρτάμη, ακεσουλφάμη-Κ ή σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή σύσταση σε φρουκτόζη. Η θερμοσταθερότητα της σουκραλόζης επιτρέπει τη χρήση της ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε τρόφιμα που θα υποστούν μαγείρεμα. Σε αναλογία 2 ζάχαρη/ 1 σουκραλόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές καθώς και στο τσάι.
Χονδρική πώληση καθαρής σουκραλόζης σε 25 κιλά σακιά.